YAMAHA A-S301

Kód:
as301b
Výrobce:
Cena s DPH: 10 990 Kč
Cena bez DPH: 9 082,64 Kč
Skladová dostupnost:
ihned

dotaz poslat odkaz hlídat cenu a sklad porovnat
Nastavit hlídání

Chci být informován:

Na Váš e-mail:


  • Popis
  • Foto
Popis k výrobku: YAMAHA A-S301

Stereo zesilovač 2×95 W, Pure direct, repro A/B a A + B, Phono vstup, Vstup pro TV Optický/coaxiální vstup, výstup na subwoofer, USB napájecí konektor pro YBA-11. 9,0 kg

Konstrukce obvodu pro vysokou kvalitu zvuku založená na konceptu ToP-ART (Total Purity Audio Reproduction Technology)

Koncept ToP-ART a základna ART zajišťují optimální zvuk. Když jsou zpracování a přenos audio signálu jednoduché a přímé, je menší šance, že bude tento signál ovlivněn šumem a zkreslením. technologie konstrukce zesilovačů společnosti Yamaha nazývaná ToP-ART nabízí přímou symetrickou konstrukci I/O (vedení od vstupu k výstupu), v rámci které je levé a pravý kanál organizován přímo a symetricky pro maximální čistotu signálu. Spodní část rámu tvořená základnou ART (Anti-Resonance and Tough) a pevná středová příčka navíc zajišťují oporu s vysokou tuhostí a účinným tlumením vibrací. Tyto konstrukční inovace společnosti Yamaha přispívají k bohaté reprodukci zvuku tohoto zesilovače, jež překypuje muzikálností.

Kvalitní součástky pro vynikající audio výkon

Zakázkový napěťový transformátor, zakázkové blokovací kondenzátory, dvě reproduktorová relé s přímými cestami signálu, jednobodový zemnící systém, chladiče lisované z hliníku a další součástky špičkové kvality bez problémů zvládají náročné podmínky přenosu a reprodukce audio signálu. Kvalita jednotlivých součástek a jejich vzájemná spolupráce ve své podstatě ovlivňují kvalitu zvuku všech komponent. Společnost Yamaha používá pouze součástky vysoké kvality, které byly důkladně vybrány a testovány.

Vytvořeno na základě bohatých zkušeností,  technologických dovedností a tradice společnosti Yamaha

Společnost Yamaha, která již více než 125 let vyrábí hudební nástroje, proslula i jako výrobce vysoce kvalitních HiFi komponent. Model A-S701 byl vytvořen s využitím bohatých zkušeností a velkých technologických dovedností. Je založen na konceptu „přirozeného zvuku“, který usiluje o to, aby veškerá hudba zněla tak, jak znít má. Při jeho konstrukci byla velká pozornost věnována všem důležitým faktorům od konstrukce obvodů až po základní tvorbu zvuku – třebaže se jedná o model základní řady, nabízí vysokou kvalitu reprodukce a hudebně bohatý zvuk.

CD Direct Amplification a režim Pure Direct pro větší čistotu zvuku

Funkce CD Direct Amplification s přímým připojením k CD vstupu maximalizuje odstup signálu a šumu pro CD zdroj. Díky využití režimu Pure Direct navíc může hudební signál cestovat nejkratší možnou trasou a obejít tak buffer předzesilovač a ovládání tónu, hlasitosti a vyvážení – je tak prakticky odstraněna veškerá degradace signálu pro nejčistší možnou kvalitu zvuku.

Kvalitní regulace hlasitosti a tónová škála

Model A-S701 je také vybaven novým analogovým ovládáním hlasitosti na čelním panelu, které využívá elektronické hlasitosti pro vyšší kvalitu zvuku a umožňuje vám tak zvolit úroveň hlasitosti podle potřeby. Tento systém kromě celkové hlasitosti ovládá také vyvážení nízko- a vysokofrekvenčních zvuků, na všech úrovních hlasitosti tak poskytuje kompletní tónovou škálu a kompenzuje přirozené ztráty v nízkých a vysokých frekvencích při nízkých hlasitostech, které jsou lidskému uchu vlastní.

Kvalitní regulace hlasitosti a tónová škála

Model A-S701 je vybaven jak optickým, tak i koaxiálním digitálním audio konektorem. Optický vstup je určen pro příjem zvuku z televizoru, koaxiální pro příjem zvuku z přehrávače Blu-ray. Zvuk zůstává v digitální formě a poskytuje vám tak pro všechny zdroje zábavy od sportovních a dalších programů až po filmy a koncerty ryzí a čistý zvuk.

Připraven pro připojení Bluetooth adaptéru YBA-11

S adaptérem YBA-11 budete moci do síťového receiveru streamovat hudbu bezdrátově z mobilního telefonu nebo z počítače s funkcí Bluetooth. Díky digitálnímu připojení a algoritmu aptX® pro kódování zvuku si budete moci vychutnat streamovanou hudbu v optimální kvalitě zvuku. Adaptér YBA-11 můžete také pohodlně napájet prostřednictvím DC výstupního konektoru na zadním panelu zesilovače.

Možnost volby reproduktoru A, B nebo A+B

K zesilovači můžete připojit dva samostatné systémy reproduktorů v různých pokojích a přepínat mezi nimi nebo je nechat hrát současně. Zesilovač nabízí čtyři konektory, pouhým stisknutím tlačítka tak můžete přepínat reproduktory, které odpovídají požadovanému zdroji zvuku.

Funkce automatického přechodu do pohotovostního režimu

Zesilovač je vybaven funkcí správy napájení, která rozpozná, že zařízení nebylo delší dobu používáno (zhruba 8 hodin), a i když je zapnuto napájení, tak se automaticky zařízení přepne do pohotovostního režimu.  

Konektor Phono MM

k zesilovači můžete připojit gramofon s přenoskou MM a přehrávat tak vinylové desky. Díky předzesilovači využívajícímu nejmodernější digitální/analogové technologie si tak můžete užívat nejen CD, ale také analogový zvuk z desek.

PARAMETRY PRODUKTU

Působivá kvalita zvuku s elegantním vzhledem. Integrovaný zesilovač s výhodami digitálních vstupů

  • ToP-ART (Total Purity Audio Reproduction Technology) a vysoce kvalitní komponenty
  • Plně vyvážená konstrukce (od vstupu po výstup)
  • ART (Anti-Resolution and Tough) Base
  • Zakázkový výkonový transformátor / 6 800uF blokovací kondenzátory / tepelné výměníky z extrudovaného hliníku
  • Vysoký výkon 2 x 95 W (max), 2 x 60 W (RMS)
  • Režim Pure Direct pro čistší zvuk
  • Plynule nastavitelná hlasitost
  • Digitální audio vstupy pro TV nebo Blu-ray přehrávač
  • Připojení pro bezdrátový Bluetooth adaptér YBA-11
  • Jednoduchý, elegantní design
  • Automatický pohotovostní režim

Vynikající design obvodů založený na konceptu ToP-ART pro nejvyšší kvalitu zvuku

Koncept ToP-ART (Total Purity Audio Reproduction Technology) zaručuje vynikající zvuk v kombinaci s ART Base. Vliv šumu na pozadí a zkreslení lze minimalizovat pouze tehdy, pokud je zpracování i přenos zvukových signálů navržen tak, aby byl jednoduchý a přímý. Technologie Yamaha pro tento design zesilovače se nazývá ToP-ART. Skládá se z plně symetrické struktury od vstupu k výstupu, přičemž levý a pravý kanál jsou zpracovávány s nejkratšími možnými cestami signálu. To zaručuje vynikající zvuk s nefalšovanou čistotou. ART (Anti-Resonance and Tough) spodní část základního pouzdra a pevná středová kolejnice poskytují dodatečnou stabilitu a tlumí vibrace.

Vysoce kvalitní komponenty pro vynikající kvalitu zvuku

Pro zvuk každé komponenty je rozhodující kvalita jednotlivých dílů a jejich souhra. Proto Yamaha používá pouze vysoce kvalitní komponenty, které jsou pečlivě vybírány a testovány. U A-S301 je zaručena vynikající reprodukce signálu i za náročných podmínek - síťový transformátor a blokovací kondenzátory jsou speciálně vyrobeny, reproduktorová relé mají přímou signálovou cestu, nechybí ani jednobodové uzemnění a tepelné výměníky z extrudovaného hliníku.

Vyrobeno s jedinečnými zkušenostmi, tradicí a technickými znalostmi Yamaha

Yamaha má nejen více než 125letou tradici ve výrobě nástrojů, ale také vynikající pověst pro své hi-fi komponenty. Pro vývoj A-S301 byly plně využity jak dlouholeté zkušenosti, tak technická odbornost. Na základě konceptu „Natural Sound“ je hudba reprodukována tak, jak skutečně zní. Zesilovač byl navíc postaven s maximální pečlivostí, od přepínacích cest až po generování zvuku – i jako základní model má vynikající kvalitu zvuku a jedinečnou muzikálnost.

Režim Pure Direct pro nefalšovaný, čistý zvuk

Když je zapnutý režim Pure Direct, signál obchází obvody ovládání basů a výšek, vyvážení a vyrovnávací paměti zesilovače. To zlepšuje kvalitu zvuku bez obětování maximálního výstupního výkonu. Zkrácení signálové cesty zvyšuje akustickou čistotu a umožňuje reprodukci i těch nejjemnějších hudebních nuancí.

Plynule nastavitelná hlasitost

A-S301 je vybaven novým analogovým ovládáním hlasitosti, které je namontováno na přední straně. Používá elektronické ovládání hlasitosti pro nejvyšší kvalitu zvuku, takže efekt hlasitosti lze nastavit podle potřeby. Vyvážení mezi výškami a hloubkami lze ovlivnit nezávisle na normálním ovládání hlasitosti. To znamená, že je k dispozici celý tónový rozsah a přirozená ztráta sluchu vysokých a nízkých frekvencí při nízké hlasitosti je kompenzována.

Digitální audio vstupy pro televizory a/nebo Blu-ray přehrávače

A-S301 má jak optický, tak koaxiální digitální vstup. Optický vstup je pro zvuk TV, koaxiální pro zvuk Blu-ray přehrávače. Signál zůstává po celou dobu digitální a zajišťuje čistý, dynamický zvuk ze všech zdrojů, od sportovních a jiných televizních programů až po filmy a živé koncerty.

Připojení pro bezdrátový adaptér YBA-11 Bluetooh

S YBA-11 můžete bezdrátově streamovat hudbu ze smartphonů, tabletů nebo počítačů kompatibilních s Bluetooth. Díky digitálnímu připojení a algoritmu aptX® si můžete vychutnat streamování hudby s nejlepší kvalitou zvuku. YBA-11 lze pohodlně napájet přes DC výstup na zadní straně zesilovače.

Připojení pro dva reproduktorové systémy a výběr mezi reproduktory A, B nebo A+B

Můžete připojit a přepínat mezi dvěma samostatnými reproduktorovými systémy v různých místnostech nebo spustit oba současně. K dispozici jsou čtyři připojení, takže můžete stisknutím tlačítka vybrat správný pár boxů pro příslušný zdroj.

připojení subwooferu

Připojení subwooferu lze použít k posílení reprodukce nízkých frekvencí systému pro výkonnější zvuk s lepší kvalitou.

Phono MM připojení

Lze připojit i gramofon s MM phono modulem. Kromě CD si můžete vychutnat také vinylové nahrávky a zažít interakci nejnovější digitální a analogové technologie.

Snížený ušlechtilý design

Se svým zmenšeným, elegantním designem je tento integrovaný zesilovač zcela v tradici legendárních hi-fi komponentů Yamaha. Přední strana hliníkové skříně má elegantní vlasovou úpravu a má také intuitivní uspořádání ovládacích prvků. Knoflíky také mají stejnou luxusní konstrukci jako naše špičkové modely.

Dálkové ovládání s jasným intuitivním designem

Přehledný a jednoduchý design dálkového ovladače umožňuje intuitivní ovládání jednou rukou. Snadno a pohodlně lze například nastavit hlasitost nebo pořadí přehrávání. Čistý design s vlasovou úpravou dokonale ladí se samotným zesilovačem.Dálkovým ovladačem lze ovládat i CD přehrávač Yamaha.

Otočný knoflík s LED diodami pro volbu zdroje

Otočný knoflík umožňuje rychlý a snadný výběr vstupního zdroje. Vysoce kvalitní materiál s vlasovou úpravou působí přitažlivě. Vybraný zdroj se zobrazuje pomocí LED diod, takže můžete snadno přepínat mezi přehrávači i v tmavých místnostech.

Funkce automatického pohotovostního režimu

Funkce úspory energie zesilovače detekuje, kdy nebyl delší dobu (cca 8 hodin) používán, i když je zapnutý. V takovém případě se zařízení automaticky přepne do pohotovostního režimu – tím se minimalizuje spotřeba energie, pokud by zesilovač náhodou zůstal zapnutý.

kliknutít zobrazíte maximální velikost obrázku
Alternativní zboží

TECHNICS SU-G700M2E-S stříbrný ( u nás k poslechu )

Vysoce kvalitní audio technologie referenční třídy Procesor JENO, který vychází z koncepce audio technologie referenční třídy, přenáší a zpracovává zvukové signály plně digitálním způsobem

TECHNICS SU-G700M2E-S stříbrný ( u nás k poslechu )
akce
Kód: G700E-S
61 490 Kč bez DPH 50 818,18 Kč
tel: 603 494 686    otevřeno Po - Pá: 10 - 12  13-17 hodin
tel: 737 129 593

0 kusů / 0