Acoustic Energy AE109 walnut pár

Kód:
AE109WA
Cena s DPH: 19 990 Kč
Cena bez DPH: 16 520,66 Kč
Skladová dostupnost:
ihned

dotaz poslat odkaz hlídat cenu a sklad porovnat
Nastavit hlídání

Chci být informován:

Na Váš e-mail:


  • Popis
  • Foto
Popis k výrobku: Acoustic Energy AE109 walnut pár

Náš názor: Po poslechu jsou to v poměru nejmenší reprosoustavy s největší basovou složkou, kam se na ně hrabou i jinak hodně basové Klipsch. Díky velikosti nezaberou velké místo, ale zvukem překvapí. Nejde jen o basy, hrají velmi dobře Rock.

Původní model AE 109 byl uveden na trh v roce 1996. Díky svým zvukovým vlastnostem, vysoké kvalitě zpracování a vynikajícímu poměru cena/výkon dosáhl mimořádného ohlasu jak u prodejců, tak v tisku a nastavil tehdy laťku v kategorii hifi reprosoustav nižší cenové kategorie. Po 20 letech vyvinula společnost AE jejich nástupce se stejným typovým označením, novou a vylepšenou verzí této zvukové ikony, od které očekává, že ve své kategorii sehraje stejně významnou roli. Nové, štíhlé reprosoustavy AE 109, kompletně vyvinuté v sídle společnosti AE v Cirencesteru, představují první příspěvek do série 100, vytvořené k 30. výročí založení firmy.

 

Nové reprosoustavy této řady přináší řadu vylepšení a evolučních změn, které poskytují lepší poslechový zážitek a zároveň kompaktnější rozměry reprosoustav. Acoustic Energy představil u výškových reproduktorů, vyvinutých pro tuto produktovou sérii, novou technologii zvukovodu WDT (Wide Dispersion Technology), navazující na technologii DXT, použitou u referenční řady, která se nachází v nedávno představeném modelu AE1 Active. Tento zvukovod tvaruje vysokofrekvenční zvukové vlny, což poskytuje jejich lepší integraci v místnosti, lepší zvukový obraz a rozšíření poslechového prostoru.

 

Tyto štíhlé podlahové reprosoustavy jsou navrženy tak, aby nabídly bezproblémové ozvučení menších a středně velkých místností. K tomu používají dva měniče o průměru 100 mm, s mimořádně silným magnetickým systémem a extrémně dlouhým zdvihem, ve spolupráci s výškovým reproduktorem, opatřeným WDT zvukovodem, s poddajnou kalotou o průměru 28 mm. Na míru navržená 2,5 pásmová výhybka se, díky své jedinečné topologii, postará o perfektní spolupráci všech reproduktorů. Zvláštní pozornost byla věnována sladění fázi a sčasování, k dosažení co možná nejlépe vyrovnaných reprodukčních vlastností.

 

Měniče a výhybka jsou osazeny uvnitř masivní skříně z MDF, o tloušťce stěn 18 mm. Na zadní stěně umístěný bassreflexový otvor ve tvaru štěrbiny snižuje zabarvení na středních kmitočtech a zlepšuje odezvu na basech. Dalším důležitým prvkem, přeneseným z původních soustav AE 109 je zátěžový materiál, umístěný v základně ozvučnice, který nabízí lepší tlumení skříně, kontrolu basů a čistou hmotnost reprosoustavy 16 kg. Vnější vzhled doznal také významný posun vpřed, elegantní štíhlá skříň s čistými liniemi a s menšími rozměry se dobře hodí do moderních poslechových místností. K dispozici jsou v saténově černé barvě a v imitaci ořechové dýhy, doplněné magnetickými mřížkami s průzvučnou tkaninou, na celou výšku soustav.

 

 

Technická specifikace Acoustic Energy AE 109

  • Doporučený zesilovač: 20 - 150 W
  • Typ ozvučnice: 2 pásmová s bassreflexem. Dolní část vysypaná pískem (zvyšuje stabilitu soustavy, rozlišení a přesnost basů). Bassreflexový otvor s nízkou turbulencí.
  • Frekvenční rozsah +/- 6 dB: 40 Hz - 35 kHz
  • Dělící frekvence: 2.3 kHz
  • Citlivost SPL/M 2.83 V: 89 dB
  • Maximální akustický tlak: 106 dB
  • Špičkový (krátkodobý) akustický tlak: 113 dB
  • Impedance: 4 ohm
  • Středobasový měnič: 2 x 100 mm, vysoce výkonný magnetický systém a papírová membrána
  • Výškový měnič: 28 mm tkaninová kalota. Výkonný neodymium magnet, ferrofluidové chlazení
  • Připojovací terminály: Single
  • Antirezonanční hroty v ceně: ANO
  • Vnější rozměry (V x Š x H): 800 x 160 x 240 mm
  • Hmotnost: 16 kg / ks
  • Povrchová úprava: 
       - "Walnut" (ořech) 
       - "Satin Black" (černá matná)
kliknutít zobrazíte maximální velikost obrázku kliknutít zobrazíte maximální velikost obrázku
Alternativní zboží

Audiovector R 6 ARRETÉ

4,5 pásmový sloupový reproduktor z nové řady R s výškovým měničem AMT Arreté 4. generace, středovými a basovými karbonovými měniči Audiovector, extra zadním papírovým středovým měničem a novým isobarickým bass reflex systémem. ...

Audiovector R 6 ARRETÉ
Kód: R6AC
769 900 Kč bez DPH 636 280,99 Kč
tel: 603 494 686    otevřeno Po - Pá: 10 - 12  13-17 hodin
tel: 737 129 593

0 kusů / 0