new

PrimaLuna EVO 300 Hybridní Integrovaný Zesilovač - Stříbrný

Náš první hybridní integrovaný zesilovač PrimaLuna je vybaven elektronkovou předzesilovací sekcí a výkonovým stupněm Floyd – Mosfet z dílny Jana de Groot. Tento koncept nabízí to nejlepší z obou světů - elektronkového a tranzistorového a velmi úspěšným zp

PrimaLuna
Kód:
EVO 300HIZ S
Výrobce:
Cena s DPH: 185 625 Kč
Cena bez DPH: 153 409,09 Kč
Skladová dostupnost:
ihned

dotaz poslat odkaz hlídat cenu a sklad porovnat
Nastavit hlídání

Chci být informován:

Na Váš e-mail:


  • Popis
  • Foto
Popis k výrobku: PrimaLuna EVO 300 Hybridní Integrovaný Zesilovač - Stříbrný

Zesilovače PrimaLuna byly v průběhu let vylepšovány z hlediska kvality zvuku a technických parametrů. O tom, že tato značka je vysoce spolehlivá a zvukově vynikající, svědčí celosvětové nadšené recenze odborníků a majitelů komponent PrimaLuna. Návrh elektronkových obvodů pochází od Marcela Croeseho a v průběhu let byly mírně doladěny. Jan de Groot navrhl tranzistorovou část MOSFET. Jan byl zodpovědný za všechny návrhy Sphinx Audio v období let 1995 až 2000.

AC Offset Killer  obvody. Tyto filtrační obvody snižují hluk napájecích toroidních transformátorů, což vede ke snížení zkreslení a celkově temnějšímu podání pozadí v nahrávce. DC killer (zabraňuje průniku stejnosměrné složky do transformatoru - zabraňuje mechanickému brunění). Celý obvod se nachází na samostatné desce hned při vstupu napájení pro maximální účinnost. 

Předzesilovací soustava obvodů je optimalizována pro používání tří 12AU7 elektronek na každý kanál. EVO 300 používá tři 12AU7 elektronky na kanál. Výsledkem je nižší zkreslení a větší šířka pásma. Předzesilovací sekce PrimaLuna používá dva oddělené zdroje napájení včetně dvou samostatných transformátorů. 

Výkonový stupeň FloydMosfet používá dvojici tranzistorů od Linear Systems JFET a 20N20/20P20 Mosfet, Všechny tranzistory JFET pracují v kaskádě, tj. výstup se spojuje přímo s dalším tranzistorem, což zlepšuje jejich chování. Signál je pak připraven k zesílení v proudovém i napěťovém režimu. Každý kanál využívá dva komplementární MOSFETy zabudované v obvodu, takže nízká ani vysoká impedance reproduktoru nemá vliv na chování zesilovače. Relé na výstupu pro reprosoustavy se připojují až po stabilizaci elektronkového obvodu. Vzhledem ke zvolené kapacitě chlazení a množství prostoru, které je v modelu EVO 300 Hybrid k dispozici, byl výstupní výkon udržen na konzervativní hodnotě 2 x 100 W při 8 Ohmech a dosahuje 2 x 160 W při 4 Ohmech. Dostatečný výkon pro 99% reproduktorů používaných v místnostech jako jsou obývací pokoje a pracovny. Dual Mono konfigurace koncových stupňů je napájena jedním 500VA transformátorem. Dodavatelem JFET je společnost Linear Systems a MOSFET jsou od společnosti Exicon. Obě společnosti patří ke špičce v oblasti FET audio komponentů. Když se podíváte přes chladící otvory v horním krytu, všimnete si krásné červené záře. Červené LED diody výborně plní úlohu nízkošumových zdrojů napájení pro všechny obvody. Opticky se to shoduje s jemným svitem elektronek.

Zesilovač je vybaven šesti vstupy (5 x Line RCA, 1 x HT) a výstupy (páskový výstup, stereo/mono sub, sluchátka a reproduktory,). Dodává se s plně stíněným masivním kovovým subšasi pro instalaci volitelného MM gramofonového předzesilovače. Konstrukce je jako obvykle velmi pevná a robustní a váha je 29 kg, přičemž vzhled je na takový těžký zesilovač velmi elegantní.

Ve všech výrobcích PrimaLuna používáme vysoce kvalitní díly a kabeláž pro nejlepší co zvuk a spolehlivost. Takman, DuRoch, Nichicon, Alps, Linear Systems, Rubycon, Kemet jsou některé ze značek součástek a dílů které používáme. Masivní celokovové dálkové ovládání.

Jednoduše a rychle odnímatelná elektronková ochranná klec.

Všechny výrobky PrimaLuna se dodávají s elektronkami PrimaLuna Silver Label, které jsme předem vybrali podle našeho jednoduchého pravidla 60 nejlepších ze 100 (PTS™ - Premium Tube Selection).

Technické specifikace:

Výkon 8 Ohm >100 W na kanál (typicky 115 W)

Výkon 4 Ohm >150 W na kanál (typicky 170 W)

Frekvenčná rozsah: 10 Hz - 80 kHz +/- 3 dB THD < 0,2 % 100 W @ 8 Ohm

Odstup šumu a signálu: -105 dB 

Vstupní impedance: 34 kOhm

Vstupní citlivost: 415 mV

Celkový zisk: (pro + výkonový zesilovač) 37,2 dB (7 dB + 30,2 dB)

Spotřeba energie: 99 W (bez vstupního signálu); 645 W@4R

Hmotnost: 29 kg Přepravní hmotnost: 31 kg

Rozměry: 405 x 385 x 205 mm (D x Š x V)

Vstupy: 5 párů stereo RCA, 1 pár vstupu domácího kina

Výstupy: Reprosoustavy, páskový, stereo/Mono Sub, sluchátka Elktrónky: 6 x 12AU7 Tlumící faktor: 160 (1 kHz)

 

Recenze a ocenění

Kombinace elektronek a tranzistorů v podobě, v jaké nám ho nabízí EVO 300 Hybrid, si zaslouží můj největší obdiv a uznání. PrimaLuna se ve své podstatě podařilo odstranit základní neduhy elektronek a naopak zachovat vše, proč máme elektronky tak rádi – sytost, plasticitu, skvělou dynu detailnost zvukového projevu. Jejich patentovaná zapojení ve výkonové části potlačují tranzistorový efekt na minimum, stále máme pocit, že posloucháme „celolampový“ zesilovač, ale na výstupu s prudkostí, razancí a rychlostí dříve neslýchanou. V oblasti hifi jsem dosud hybridní technologii vnímala jako kompromis a ten není nikdy ideálním řešením. Po vyslechnutí EVO 300 Hybrid musím tento svůj názor zásadním způsobem upravit. A dělám to s nesmírnou radostí! »

Daniel Březina, Hi-Fi Voice.com, „PrimaLuna dosáhla s modelem EVO 300 Hybrid skvělého úspěchu, když spojila nejlepší aspekty elektronkového i polovodičového zesilovače do cenově dostupného přístroje, který zní velmi moderně, transparentně, otevřeně a příjemně. Jeho celková údernost a basová hutnost bude vyhovovat těm, kteří mají neefektivní reproduktory nebo velké poslechové místnosti, ale tento zesilovač dokáže zázraky is reproduktory menších rozměrů a umožňuje jim plně využít jejich potenciál. Cena tohoto zesilovače je tam, kde by měla být a ve srovnání se samostatným zesilovačem a předzesilovačem má vynikající hodnotu, ale bez všech problémů, které dělený systém přináší. Zkuste si ho poslechnout, budete-li dostatečně silní, možná právě s ním odejdete od místního prodejce pod paží!»

Odkaz na recenzi CZ

Viktor Kubal, High&Style (SK), kompletní recenze „Chvíli to trvá než si zvyknete na obrovský prostor ve zvukovém obraze a uvědomíte si, že je uprostřed hodně atmosférického vzduchu. EVO 300 Hybrid zvládá tento vzduch s tak neuvěřitelnou ladností a jemností, že jsem jsem si nahrávku pustil přes jinou a poté hybridní sestavu. Spároval jsem elektronkový předzesilovač s D'Agostino Momentum výkonovým zesilovačem, abych se ujistil, že se nezmenšoval. EVO 300 Hybrid se umístil někde uprostřed s něco menším teplem než při celo-lampovém přehrávání, zejména při ohromujících sólech na bicí ve skladbě "Panama", ale is slyšitelně menším důrazem než přes Momentum. Ale za kolik? za šestkrát nižší cenu? Co se týče mého konečného testu vokálů Lou Rawlse "At Last" ze stejnojmenného alba [Blue Note CDP 7 91937 2] – zkouška reprodukovat dva kontrastní vokály s tak odlišnými texturami, , byla pro EVO 300 Hybrid dětskou hrou. Zábavné, jako by se elektronky zabývaly Louem, zatímco výkonové FETy se staraly o Dianne Reeves. Možná si to tak jen představuji, ale mně se to tak opravdu zdá. »

Odkaz na recenzi SK

Mr. Ken Kessler a Mr. Paul MillerHi-Fi News Magazine, UK: kompletní recenze «...PrimaLuna EVO300 Hybrid Integrated je nejlepší PrimaLuna všech dob...magické, plné, hmatatelné elektronkové střední pásmo je podpořeno polovodičovými basy...Přítomnost hlasů je jedním z mnoha půvabů modelu EVO300 Hybrid...Zní to spíše jako piena luna (spln) než prima luna (první měsíc). Můj fonetický přístup ke zvuku zesilovače je nový a jedinečný a přiznávám, že příliš entropický. Dokazuje však, že analýza výkonu se nevyčerpává v měřeních získaných počítačem, který ví všechno o elektrických signálech, ale nic o hudbě pro lidský poslech. Zesilovač, který nám umožňuje rozlišovat artikulace foném, nám umožňuje rozlišovat i timbry, tóny, barvy, harmonie, tempa a rytmy. To, že se nám tohle všechno předkládá jako organický a logický kompletní balíček, zní jako zázrak, zejména při kombinaci dvou různých technologií zesílení. »

Odkaz na recenzi UK

Magazín HIFICLUBE v Portugalsku ocenil hybridní integrovaný zesilovač PrimaLuna EVO 300 cenou - PRODUKT ROKU 2021 !

Mr José Victor Henriques of HIFICLUBE Magazine Portugal, kompletná recenzia  «PrimaLuna EVO 300 Hybrid je poměrně překvapivý úkrok stranou z dosavadního směřování elektronkami proslulého výrobce. Navenek se liší od svých čistě lampových souputníků jen nepatrně, pod kapotou pak podstatně více a zvukově až diametrálně – je to prakticky čistě „tranzistorový“ zvuk, jen okrajovým dotekem zjemněný vřelostí lamp. Pokud si ale ceníte neutrality, transparentnosti a absence líbivých gest, je EVO 300 Hybrid velmi atraktivním přístrojem, který si váží původního charakteru a jen nemnoho do něj zasahuje. Čekáte-li od svého zesilovače díky elektronkám automaticky barevnost, sytost a šťavnatost, sáhněte spíše po klasické firemní sérii, pokud ale chcete poctivý a přirozeně hrající zesilovač, smočte ucho v tom, jak hraje EVO 300 Hybrid – na první výlet firmy do světa polovodičů je to totiž výtečný výsledek.»

Odkaz na Hificlube

 

kliknutít zobrazíte maximální velikost obrázku kliknutít zobrazíte maximální velikost obrázkukliknutít zobrazíte maximální velikost obrázkukliknutít zobrazíte maximální velikost obrázkukliknutít zobrazíte maximální velikost obrázkukliknutít zobrazíte maximální velikost obrázkukliknutít zobrazíte maximální velikost obrázkukliknutít zobrazíte maximální velikost obrázku
Alternativní zboží

PrimaLuna EVO 300 Hybridní Integrovaný Zesilovač - Černý

Náš první hybridní integrovaný zesilovač PrimaLuna je vybaven elektronkovou předzesilovací sekcí a výkonovým stupněm Floyd – Mosfet z dílny Jana de Groot. Tento koncept nabízí to nejlepší z obou světů - elektronkového a ...

PrimaLuna EVO 300 Hybridní Integrovaný Zesilovač - Černý
new
Kód: EVO 300HIZ B
185 625 Kč bez DPH 153 409,09 Kč

PrimaLuna EVO100 Integrovaný Zesilovač Černý ( u nás k poslechu )

EVO 100 Integrovaný Zesilovač  je nejnovější verzi originálních prvních členů naší rodiny cenově dostupných, vysoce kvalitních elektronkových produktů. Designéři a konstruktéři zařízení PrimaLuna mají dlouhodobou zkušenost v ...

PrimaLuna EVO100 Integrovaný Zesilovač Černý ( u nás k poslechu )
Kód: plevo100B
71 875 Kč bez DPH 59 400,83 Kč
tel: 603 494 686    otevřeno Po - Pá: 10 - 12  13-17 hodin
tel: 737 129 593

0 kusů / 0