Pro-Ject RPM 10 Carbon

Kód:
9prpm10c
Cena s DPH: 112 490 Kč
Cena bez DPH: 92 966,94 Kč
Skladová dostupnost:
Na objednání

dotaz poslat odkaz hlídat cenu a sklad porovnat
Nastavit hlídání

Chci být informován:

Na Váš e-mail:


  • Popis
  • Foto
Popis k výrobku: Pro-Ject RPM 10 Carbon
High End gramofon (22,4 kg), rameno 10" Carbon EVO, zakladna s magnetickými podstavami.

 

Nová verze uspěšného gramofonu RPM 10 snoubí všechny předešlé poznatky a nové technologie vycházející z dlouholetého vývoje


  

Rakouská firma Pro-ject vyrábí všechny své gramofony v ČR, kde má tato výroba dlouholetou historii. Produkce již překonala hranici 110.000 vyrobených kusů a Pro-Ject je tak nepochybně největším světovým výrobcem gramofonů.

 

Předchozí verze gramofonů řady RPM vždy patřily v nabídce firmy Pro-ject mezi nejzajímavější, zejména svým technickým provedením. Tento nejnovější model posouvá gramofon opět o poznání dále.

 

Magnetická základna

 

Základna gramofonu je vyrobena z homogenní MDF desky opracované na CNC strojích. Aby se eliminovaly případné vlastní rezonance materiálu, jsou v základně vyfrézované kapsy, které jsou vyplněné ocelovými peletkami. Celá deska je pak potažena vrstvou karbonu, který je na desku lisován za tepla. Základna stojí na třech „magnetických“ nožkách. Jedná se o unikátní technické řešení, kde jsou využity 2 permanentní magnety proti sobě a celé těleso základny ve skutečnosti „plave na vzduchovém polštáři“. Neexistuje tedy mechanický kontakt snímacího systému gramofonu s podložkou, na které je umístěn.

 

Talíř

 

Talíř je u tohoto modelu vyroben z hliníkové slitiny. Na spodní části je vybaven celoobvodovým TPE tlumením, takže jako celek je akusticky inertní. Ložisko talíře je řešeno jako invertní, tj. mosazné pouzdro je nalisované do těla talíře a na ose otáčení je umístěna keramická kulička. Talíř má na sobě nalisovanou vinylovou vrstvu. Vzhledem k jeho celkové hmotnosti 10,4 kg se jedná o skvělý setrvačník, který zajišťuje maximální stabilitu otáček.

 

Motor

 

Motor je uložen na robustní ocelové základně a je napájen spínaným (DC) zdrojem. Stabilita otáček je rovněž jištěna integrovaným Speed boxem, který jej nejen přesně řídí, ale i umožňuje elektronické přepínání rychlosti otáčení talíře 33 a 45 ot./min.

 

Rameno

 

Gramofon je osazen karbonovým ramenem 10cc Evolution, které zajišťuje precizní vedení přenosky v drážce a je vybaveno flexibilními kabely zvysoce kvalitní mědi. Spodní napojení kabeláže je do 5PIN konektoru. V ceně gramofonu je audiofilský kabel 5PIN – 2x RCA řady Connect It CC. Lze objednat i verzi sXLR konektory.

 

V dané cenové kategorii se jedná hi-tech výrobek, který může být ozdobou každého interiéru a to nejenom pro svůj elegantní design, ale samozřejmě i pro výborný zvukový projev.

 

Zakladna Ground it Carbon s magnetickými podstavami v ceně.

 

Gramofon je dodáván bez přenosky.

 

 

TESTY A RECENZE

 

Recenze HIFI VOICE (CZ)

 

 Recenze SOUND STAGE (EN)  "...našel jsem lásku svého audiofilského života".... Jason Thorpe

 

 

 

 

 

 

kliknutít zobrazíte maximální velikost obrázku kliknutít zobrazíte maximální velikost obrázkukliknutít zobrazíte maximální velikost obrázkukliknutít zobrazíte maximální velikost obrázkukliknutít zobrazíte maximální velikost obrázkukliknutít zobrazíte maximální velikost obrázku
Alternativní zboží
tel: 603 494 686    otevřeno Po - Pá: 10 - 12  13-17 hodin
tel: 737 129 593

0 kusů / 0