Audiovector R6 Avantgarde

Kód:
R6AO
Výrobce:
Cena s DPH: 549 000 Kč
Cena bez DPH: 453 719,01 Kč
Skladová dostupnost:
Na objednání
Varianta zboží:
ořech

dotaz poslat odkaz hlídat cenu a sklad porovnat
Nastavit hlídání

Chci být informován:

Na Váš e-mail:


  • Popis
  • Foto
Popis k výrobku: Audiovector R6 Avantgarde

Detailní popis produktu

Audiovector R 6 Avantgarde je nádherně zpracovaný, metodicky sestavený reproduktor plný inovativních technologií. Dokáže bez námahy naplnit místnost zvukem a vytvořit obraz, který má mnohem větší měřítko, než by se mohlo zdát z jejich elegantních, sexy profilů. Vřelost R 6 Avantgardes v celém středním pásmu a sladký horní konec rozhodně posluchače neunaví a zároveň poskytnou vrstvu za vrstvou pečlivě zobrazené hudební plochy, podpořené důrazným a kontrolovaným basem. Reproduktory R 6 Avantgarde lze označit jako jeden z nejpřívětivěji znějících modelů reproduktorů, se kterými se lze v současné době setkat.

 

Měniče AMT (R 6 Avantgarde, R 6 Arreté) jsou vybaveny ultra silnými neodymovými magnety, lehkými precizně potaženými mylarovými membránami a jsou namontovány a odděleny od ozvučnice ve 3 bodech, což je vlastní koncept Audiovectoru nazvaný No Energy Storage (NES). Výškové reproduktory jsou otevřené směrem dopředu i dozadu a mohou se volně pohybovat díky koncepci Soundstage Enhancement Concept (SEC). Všechny měniče jsou ručně vyráběny v Dánsku.

Uvnitř modelů R 6 je umístěn nový systém Isobaric Compound Bass (ICB). Každý ICB se skládá z ručně vyrobeného 6,5″ vnitřního basového reproduktoru otočeného směrem dolů a 8″ vnějšího basového reproduktoru umístěného asi 15 stupňů nad úrovní země. Audiovector uvádí, že hmoty obou basových měničů jsou spojeny pomocí vzduchu zachyceného v jejich společném vnitřním krytu. Výsledkem tohoto přístupu jsou prý hluboké, přesné a kontrolované basy. Systém dýchá přes jediný vyladěný bassreflexový port na spodní přední straně reproduktoru a přechází ve středobasový měnič na frekvenci 100 Hz.

 6,5″ středobasový měnič, který je společný s řadou R 3, je umístěn na nově navržené přední stěně modelů R 6 a dýchá přes horní přední vyladěný bassreflexový port a pokrývá frekvenční pásmo od 100 Hz do 350 Hz.

Středotónový reproduktor o velikosti 6,5″, který je zodpovědný za mnohem širší frekvenční rozsah (350 Hz až 3 kHz), byl navržen s fázovou zátkou, která rovněž napomáhá chlazení kmitací cívky. Jak středobasové, tak středotónové měniče byly zkonstruovány s využitím něčeho, co společnost Audiovector nazývá Low Compression Concept, neboli LCC. Podle společnosti Audiovector tato technologie "umožňuje membránám měničů volně se pohybovat v nejrůznějších náročných podmínkách a přitom zůstat věrné jakémukoli signálu, který jim je přiváděn - bez ohledu na to, jak hlasitý a složitý je.".

Všechny čtyři měniče mají koše zesílené pomocí dvojité žebrové konstrukce, která také maximalizuje proudění vzduchu, a jejich kužely jsou složeny ze speciální směsi uhlíkových a aramidových vláken potažených vrstvou umělé pryskyřice, která tvoří pevný, lehký, ale tlumený sendvič. Kmitací cívka v každém reproduktoru je vyrobena z titanu, aby se zabránilo magnetické hysterezi, která podle Audiovectoru způsobuje zpomalení reakční doby/odezvy reproduktoru, běžné u hliníkových formátorů, a sestavu motoru doplňují keramické feritové magnety umístěné v tuhé konstrukci z hořčíkové slitiny potlačující turbulence. Další technologií je montážní systém Audiovector No Energy Storage (NES), v němž je měnič namontován ve třech bodech a každý bod je vyvýšený a izolovaný, aby byl měnič oddělen od hmoty skříně. Tento montážní systém údajně zlepšuje přechodovou odezvu a dynamiku tím, že snižuje namáhání košů reproduktorů.

Předtím, než se jakýkoli měnič objeví v ozvučnici, je důkladně otestován a zdokumentován; společnost Audiovector vede pro každý měnič testovací soubor identifikovaný podle sériového čísla. Všechny měniče řady R 6, s výjimkou AMT, vyrábí společnost Scan-Speak ručně ve svém blízkém závodě podle specifikací společnosti Audiovector.

Podle společnosti Audiovector je crossover "srdcem reproduktoru". U všech modelů R 6 je crossover namontován bezprostředně za terminály, aby bylo dosaženo co nejpřímějšího spojení, a je zatlumen, aby se minimalizovaly vibrace. Crossover je zkonstruován s použitím vysoce přesných, vysoce kvalitních kryogenicky ošetřených (hluboce zamražených) komponentů zapojených do každého reproduktoru v sérii, c ož pomáhá minimalizovat ztráty odporu. Pro maximalizaci účinnosti používá Audiovector také technologii, kterou nazývá Dynamic Feed Forward (DFF) a která je navržena tak, aby minimalizovala ztráty související s odporem v cívkách až o 50 %. Snížením odporu se snižuje nahromadění tepla, což podle nich maximalizuje přechodový výkon.

Citlivost                             (8 Ω) 91,5 dB

Nominální impedance            8 Ω

Dělící frekvence                   100/350/3000 Hz

Maximální výkon                  450 W

Výška / šířka / hloubka        123,4x27,8x43,1 cm

kliknutít zobrazíte maximální velikost obrázku kliknutít zobrazíte maximální velikost obrázkukliknutít zobrazíte maximální velikost obrázkukliknutít zobrazíte maximální velikost obrázkukliknutít zobrazíte maximální velikost obrázku
Alternativní zboží

Monitor Audio Silver 500 7G natural walnut

Elegantní Silver 300 7G Ash od Monitor Audio nabízí nově vyvinuté měniče Rigid Surface Technology (RST) II pro co nejpřirozenější zvuk. Jsou navržené tak, aby snižovaly zkreslení. Jedná se o nejoblíbenější model řady Silver.

Monitor Audio Silver 500 7G natural walnut
new
Kód: MonitorAudioSilver 25007natural walnut
64 990 Kč bez DPH 53 710,74 Kč

Audiovector R 6 ARRETÉ

4,5 pásmový sloupový reproduktor z nové řady R s výškovým měničem AMT Arreté 4. generace, středovými a basovými karbonovými měniči Audiovector, extra zadním papírovým středovým měničem a novým isobarickým bass reflex systémem. ...

Audiovector R 6 ARRETÉ
Kód: R6AAR
769 900 Kč bez DPH 636 280,99 Kč
tel: 603 494 686    otevřeno Po - Pá: 10 - 12  13-17 hodin
tel: 737 129 593

0 kusů / 0